Vacature Associate IP

Vacature Associate IP

DLA Piper Nederland is onderdeel van DLA Piper, een van de grootste juridische dienstverleners wereldwijd. We zijn gevestigd in ruim 78 steden verdeeld over 34 landen in Europa, Azië, Afrika, het Midden-Oosten, Australië, Canada en de Verenigde Staten.

 

Als DLA Piper zijn wij een relatief jong merk. We zijn in korte tijd gegroeid en hebben de ambitie om verder te groeien. Onze vestiging in Amsterdam combineert het beste van twee werelden: we zijn diepgeworteld in de Nederlandse markt, maar profiteren ook van de voordelen en uitdagingen van onze internationale omvang. Onze klanten, maar ook onze medewerkers profiteren van onze internationale slagkracht. Bij DLA Piper Nederland werken we met ruim 120 juristen in verschillende teams (praktijkgroepen en sectorteams) samen om onze cliënten full-service dienstverlening te kunnen bieden van het hoogste niveau. Dat doen we voor grote Nederlandse cliënten en voor toonaangevende internationale ondernemingen uit verschillende sectoren.

 

Praktijkgroep IPT
De praktijkgroep IPT heeft een toonaangevende internationale praktijk en clientèle. Met ongeveer 15 advocaten heeft de praktijkgroep veel expertise in huis verdeeld over diverse specialisaties, waaronder een mooie procespraktijk op het gebied van intellectuele eigendom, media, reclame en privacy. Ook het opstellen en uitonderhandelen van commerciële contracten, waaronder licentieovereenkomsten en algemene voorwaarden, behoort tot de dagelijkse IP -praktijk. Intellectuele eigendom omvat onder meer auteursrechten, merken, modellen en octrooien. Een deel van de praktijkgroep is gespecialiseerd in de specifieke regelgeving die betrekking heeft op media, entertainment, sport en reclame. De IT-specialisten houden zich bezig met E-commerce, automatiseringsprojecten en outsourcingprojecten. Tevens heeft de praktijkgroep ruime ervaring op het gebied van privacybescherming, agentuur, distributie, franchising en samenwerkingsovereenkomsten. 

In verband met de sterke groei van de praktijk zijn wij per direct op zoek naar een Associate IP. Een zelfstandige rol met veel verantwoordelijk en kansen. Zo heb je de ruimte om je eigen netwerk uit te bouwen. Het is een internationale praktijk waarin je veel contact hebt met buitenlandse kantoren en collega's en bijeenkomsten in het buitenland. 

 

Wij komen graag in contact met kandidaten met:

  • Minimaal 5-8 jaar ervaring op dit vakgebied in de (internationale) advocatuur 
  • Overtuigende en energieke persoonlijkheid, teamspeler
  • Praktisch ingesteld, oplossingsgericht
  • Goede beheersing van de Engelse taal

Carrièremogelijkheden
De ontwikkeling van onze mensen vinden wij belangrijk. Hierin spelen zij zelf een actieve rol. Ons kantoor vindt de ontplooiing van de medewerkers een voorwaarde voor succes. Wij bieden naast goede arbeidsvoorwaarden aan elke medewerker de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling door een persoonlijk ontwikkelingsprogramma. 

 

Solliciteren
Herken jij jezelf in dit profiel en ben je op korte termijn beschikbaar? Reageer dan snel via onze website of neem contact op met onze recruiter: ilona.spijkerman@dlapiper.com.

Nadat je bij ons hebt gesolliciteerd nemen we contact met je op om eventueel een afspraak te maken.