Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

People, planet & pro bono

Bigger impact
Als een van de grootste juridische dienstverleners wereldwijd willen én kunnen wij een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Iedereen binnen DLA Piper krijgt de gelegenheid om zich in te zetten voor MVO en velen grijpen die kans met beide handen aan. In 2019 waren we met maar liefst 206.000 pro-bono uren wereldwijd één van de grootste pro bono leveranciers van juridische diensten. 

Unicef
We selecteren onze goede doelen uiterst zorgvuldig. In 2013 zijn we een wereldwijde samenwerking met Unicef aangegaan om kinderen die in contact komen met justitie beter te beschermen en te helpen. Dat doen we door middel van fundraising, donaties én pro bono juridische ondersteuning.

Nederlandse initiatieven 
In Nederland mogen diverse goed doelen op onze steun rekenen. Dat doen we veelal met juridische ondersteuning, maar bijvoorbeeld ook met sportieve inzet. 

Bewust omgaan met het milieu
We ontkomen er niet aan. Al onze dagelijkse handelingen hebben impact op het milieu. Toch maken we binnen DLA Piper zoveel mogelijk keuzes die het milieu zo min mogelijk belasten. We zijn er dan ook trots op dat DLA Piper de eerste juridische dienstverlener is met het ISO 14001-certificaat: het keurmerk dat borg staat voor goed milieumanagement. We hopen dat we andere bedrijven inspireren om zich ook in te zetten voor een betere leefomgeving.